Ugrás a tartalomra

Kalendár zberu odpadu 2024

Közzétéve 25.1.2024.

A papír Elektromos hulladék Fém Konyhai hulladék Műanyagok Települési hulladék Üveg Veszélyes hulladék VKM
Január
1
8
9
15
19
29
30
Február
7
12
26
Március
7
8
11
20
25
április
8
15
22
Május
6
7
9
20
22
Június
3
7
17
18
Július
1
2
4
8
15
19
29
Augusztus
6
12
22
26
Szeptember
3
5
6
9
18
23
Október
4
7
21
29
30
November
4
5
18
December
2
4
16
30

Hogyan kell megfelelően szeparálni?

A papír

<strong> A papír magában foglalja a </strong> irodai papírt, az újságokat, magazinokat, szórólapokat, dobozokat (kivéve, ha más anyagokkal, alumíniummal, celofánnal kombinálják), papírcsomagolást, papírzacskókat és -zsákokat, kartonpapírt, könyveket és nedves, zsíros vagy szennyezett papírt. , aszfalt és kátránypapír, használt pelenkák és tisztálkodószerek, kombinált anyagú csomagolás (többrétegű csomagolás tartós tejből, gyümölcslevekből, tetrapackokból), másoló és önmásoló celofán.

Elektromos hulladék

<strong> Az elektromos hulladékok közé </strong> tartoznak az elektromos és elektronikus eszközök és berendezések – televíziók, számítógépek, irodai és telekommunikációs berendezések, videók, lemezek, alkáli elemek, digitális órák, tűzhelyek, rádiók, fűtőberendezések, mosógépek, elektromos motorok, kéziszerszámok , fénycsövek, kávéfőzők, zseblámpák (lemerült akkumulátorok, nikkel-kadmium akkumulátorok, óra akkumulátorok, autó akkumulátorok).

Fém

<strong> A fémek közé </strong> tartoznak a fém csomagolások, dobozok, fémtermékek és -alkatrészek, fólia, italos dobozok, fém záróelemek, fedők. fogkrém csomagolás, élelmiszer-maradványokkal erősen szennyezett fémek, festékek és különféle vegyszerek.

Konyhai hulladék

<strong> Konyhai hulladék (BRKO) </strong> magában foglalja a biológiailag lebomló konyhai hulladékot, a háztartásokból származó étkezési olajokat és zsírokat, valamint a biológiailag lebomló kerti hulladékot.

Műanyagok

<strong> A műanyagok közé tartoznak a </strong> PET italos palackok, csészék, műanyag zacskók és fóliák, kozmetikai csomagolások, drogériák, mosószer-csomagolások, műanyag, nem csomagolási termékek. élelmiszerolajos palackok, neo-tube tubusok, veszélyes anyagok csomagolása, pl. motorolajok, vegyszerek, festékek, padlóburkolatok, laminált csomagolások.

Települési hulladék

Hagyományos, szeparálatlan hulladék.

Üveg

<strong> Az üveg magában foglalja a </strong> vissza nem cserélhető üvegtartályokat, üvegedényeket, tányérüvegeket, üvegszilánkokat <strong> Nem tartalmazza </strong> Porcelán, kerámia, autóüveg, tükrök, TV képernyők, erősen szennyezett palackok és üvegedények (főleg homok), porcelán és kerámia, tükrök, izzók és fénycsövek, autóüvegek, más anyaggal kombinált üvegek (drótüveg).

Veszélyes hulladék

<strong> A veszélyes hulladékok közé tartoznak az </strong> oldószerek, savak, lúgok, fotokémiai anyagok, növényvédő szerek, fénycsövek, tinták, nyomdafestékek, veszélyes anyagokat tartalmazó ragasztók és gyanták, akkumulátorok és akkumulátorok, motorolajok és egyéb, veszélyes anyagokat tartalmazó motorfolyadék-csomagolások, veszélyes anyagokkal szennyezett nyomástartó edények, abszorbensek, szűrőanyagok, olajszűrők, tisztítókendők és védőruházat.

VKM

A <strong> VKM </strong> tetrapack (tej, gyümölcslevek, bor csomagolása…).